Cutit de fructe INOX cu maner de lemn
Inainte de prima utilizare
Spala, clateste si usuca cutitul inainte de prima utilizare.
Curatare
- Este de preferat sa speli cutitele manual. Sapalatul in masina automata ar putea cauza coroziunea lamei sau ar putea matui manerul.
- Spala si sterge cutitul imediat dupa ce l-ai folosit. In acest fel previi raspandirea bacteriilor de la, de exemplu, carnea de pui la legume.
- Sterge imediat cutitul dupa ce l-ai spalat pentru a impiedica patarea lamei.
Ascutire
- Este mai sigur sa folosesti un cutit ascutit decat unul tocit, asa ca ascute cutitul la interval regulat. Pentru uzul domestic, este recomandata ascutirea saptamanala.
- Materialul din care e realizata pila trebuie sa fie mai dur decat otelul lamei. De aceea, foloseste un ascutitor de cutite din portelan, sau o piatra de tocila. Nu folosi un ascutitor de cutite din inox. Daca cutitul s-a tocit din cauza utilizarii indelungate sau neglijente, sau daca muchia de taiere s-a deteriorat, s-ar putea sa fie nevoie ca lama sa fie ascutita de un specialist pentru a-i reda functionalitatea.
Depozitarea si folosirea cutitului
- Nu taia produse congelate sau foarte tari (oase) pentru ca lama se poate toci sau indoi. Foloseste intotdeauna un tocator din lemn sau plastic.
- Nu taia niciodata pe o suprafata de sticla, portelan sau metal.
- Tine cutitul intr-un bloc de cutite sau pe o banda magnetica de perete. Depozitarea corespunzatoare a cutitelor le protejeaza lama si le prelungeste durata de viata.
Specificatii:
- lungime lama: 11.4cm
- lungime totala: 20.3cm
- grosime: 1mm
- material lama: INOX
- material maner: lemn
- greutate: 20g
c.b. 14.01.2015